Algemeen

Met Acoustic Power haalt Concertgebouw Brugge de band aan tussen jongeren en klassieke muziek. Het project richt zich tot de derde graad secundair onderwijs en bestaat uit drie onderdelen: een workshop, een do it yourself-moment (facultatief) en een concert in Concertgebouw Brugge. De vierde editie vindt plaats in het voorjaar 2019.

Acoustic Power wil meer zijn dan een les Brahms of Beethoven. We vertrekken in de workshop meer dan ooit vanuit de leefwereld van uw leerlingen. Om dit te weten te komen ontvangen jullie van ons in het najaar een vragenlijst waarbij we peilen naar de interesses van de deelnemende klassen. Op basis van deze antwoorden worden de workshops modulair samengesteld.

De volgende stap nodigt de leerlingen uit tot ‘do it yourself’ en aan de slag te gaan met klassieke muziek. Door zelf iets te creëren, komen hun eigen passies, skills en authenticiteit in deze (facultatieve) ‘wedstrijd’ aan bod.

Een wervelend concert in Concertgebouw Brugge laat de jongeren de kracht en emotie van klassieke muziek beleven. Het orkest opent met de Acoustic Power Tune. Wat volgt is een mix van korte en bekende werken. Via een kortfilm, gesprekken en het concert zelf ontdekken jongeren dat het vuur van de muzikant, de bezielende leiding van de dirigent en het krachtige samenspel van het orkest onvergetelijke momenten opleveren.

Nick Vermeersch (leerkracht Grafisch Ontwerp) over Acoustic Power
 

Riana Holley (leerling Techniek Wetenschappen) over Acoustic Power

BROCHURE ACOUSTIC POWER

Download de brochure van Acoustic Power!

ACOUSTIC POWER TUNE


Concertgebouw Brugge gaf aan componist Peter Vermeersch (bekend van o.a.
Flat Earth Society en producer van het eerste dEUS-album) de opdracht om,
speciaal voor Acoustic Power, een tune te creëren. Het korte en herkenbare
orkestwerk loopt doorheen het volledige project, van het beluisteren van de
opname tijdens de workshop, tot de live uitvoering tijdens het concert door Symfonieorkest Vlaanderen.